A Facebook mára a legnagyobb közösségi weboldallá nőtte ki magát, felhasználóinak száma 700 millió fölé emelkedett, így az online marketingben is egyre nagyobb szerepet kap a közösségi portálon való jelenlét.

Ez alapvetően két dologból áll össze:

1. Facebook Rajongói üzleti oldal

A Facebook rajongói üzleti oldal az egyik leghatékonyabb és leginkább költségkímélő módja az online hirdetésnek. Könnyedén és gyorsan elérhetjük ügyfeleinket, partnereinket, segíti a napi szintű kapcsolattartást, illetve a vállalkozás felé mutatkozó érdeklődés fenntartását.

2. Facebook Ads hirdetések

A Facebook hirdetés egy PPC (pay per click) alapú hirdetési rendszer, mely részben hasonlít a Google AdWords-höz. Segítségével hirdetésünk megjelenhet a közösségi portálon, ezzel népszerűsítve vállalkozásunk termékét, szolgáltatását.

Facebook Vs IWIW
Miért jobb a Facebook hirdetés? Miért nem az iWiW?

Az iwiwen Etarget rendszeren keresztül lehet olcsóbban hirdetni de nem ad megfelelő statisztikát a kampányról.

Az Iwiw-en nem lehet csak nagyon drágán hirdetni és kevés a megtérülési esélye.

Pozitivum az iwiwre csak az hogy ott még sok a vidéki felhasználó.A Facebook inkább Budapestiekkel van tele.

A Facebook-on jelenlévő felhasználók értékes célközönséget képeznek vállalkozásunk számára. A felhasználók átlagosan napi 50 percet töltenek a közösségi portálon, és ami a legfontosabb: más közösségi portálokhoz képest meglehetősen aktívak.

A felhasználók magas szintű aktivitása az, ami miatt egy Facebook kampány ilyen sikeres lehet.
A Facebook hirdetés működése:
PPC (pay per click), avagy ne fizessen feleslegesen hirdetéséért

A Facebookon való hirdetés a célközönség pontos könnyű elérése miatt fontos, de a költséghatékony futtatás miatt is, vagy a megjelenésekért image kampány esetén, és a tényleges kattintások után kell fizetni. Jelenlegi árak kattintásonként: 40-70 Ft közöt mozognak

Pontos célzás nagy elöny

A Facebook hirdetés egyik előnye a Google AdWords-el szemben az, hogy jóval pontosabb célzást lehet megadni, hiszen itt minden felhasználónak meg kell adnia bizonyos adatokat. Ennek köszönhetően hirdetésünket be lehet állítani úgy, hogy csak bizonyos feltételekkel rendelkező felhasználóknak jelenjen meg, ezzel is csökkentve a hirdetésre szánt összeget.
Célozni lehet:nemre, korosztályra, hamarosan lesz városi célzás, érdeklődési körre, kapcsolat, születésnap, tanulmányok, munkahelyek…

Facebook Ads Hátrányok
- egy féle hirdetés szöveg és foto(csak fekvö lehet), nincs banneres hirdetés
- Nem minden szolgálatásra vagy termék reklámozására megfelelö felület mivel a fb.re szórakozni járnak a felhasználók.
Soha nem fogja tudni azt a hatékonyhások hozni mint a Google mivel teljesen más a fukciója

Azt javaslom a Facebookot használjátok a következökre: IMAGE építésre, játékokra, Lojalitás növelésre, ismertség növelésre és bizonyos területeken eladásra is!

Forrás: Szinte Lóránd 

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr233151187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása