Keveset írtam eddig a Twitter-ről, ennek  a fő oka, hogy keveset és ritkán használtam és úgy gondoltam, hogy amíg ki nem próbálom addig "ne szólj szám..."

A FB-nál már említettem, hogy és itt újra megteszem a közösségi médiában történő kommunikáció valójában PR és nagyon fontos, hogy ezt mindig minden körülmények között tudjuk és eszerint cselekedjünk!

Nos röviden mi is a Twitter?

1. micro blog

2. 140 karakter: 8a kliensek mint pl.: a yamm.hu többet engednek) jó tanulási megoldás: fogalmazz tömören és lényegre törően, hagyd el a bullshitet arra senki sem kíváncsi!

Mi a különbség a Twitter és a FB között? Itt Berényi Konrád a Social Times konferenciáján elhangzott előadásából idéznék: "A Facebookon azokat követjük akik az osztálytársaink voltak, a Twitteren azokat akiket szerettük volna, ha az osztálytársaink lennének"

Hogy miben is rejlik ennek a micorblognak (ami sajnos még mindig startup kategória) a zsenialitása? Az egyszerűségből valamint a "@" "#" jelek megfelelő használatából.

A "@" - azaz "mentions", ennek a lényege, hogy az üzeneteinkben bejelölhetünk olyan twitterezőket akiket követünk, így amit írtunk az ő hírfolyamukban is meg fog jelenni, ezt szokás tagelésnek nevezni (kísértetiesen emlékezetet a FB megoldására nem? de ez alapvetően a kis kék madarasok ötlete)

 

Itt említem meg a retweetet: ami nem más, mint a mi tweetünk tovább küldése más felhasználó(k) által, ebben az esetben megjelenik a retweetelő hírfolyamában is az üzenetünk. (a szifon Szifon Blog utáni rész az érdekes és a bal felső sarokban lévő zöld jel)

 

A fentebbi képen Váraljay Gabriel posztjában látható a fentebb említett "#" azaz a hastag használata, gyakorlatilag ezzel a jellel egyes szavakból "kereső kifejezéseket" alkothatunk azaz, ha valaki rákattint egy ilyen szóra akkor minden olyan tweetet kilistáz neki a rendszer amiben szerepel az adott "#" megjelölt kifejezés. Ez még csak ékezet nélküli betűkkel működik.

Van még egy lehetőség a Twitter-en belül ez pedig a személyes üzenetek küldése, ez kb olyan mint az sms 140 karakterben írhatunk bárkinek akit követünk, praktikus megoldás.

Hát első körben ennyi :) fogok még írni arról is, hogy szerintem, hogyan lehet kampány célokra felhasználni a Twitter-t :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr402999757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.07.17. 00:15:31

"ennek a lényege, hogy az üzeneteinkben olyan twitterezőket akiket követünk, így amit írtunk az ő hírfolyamukban is meg fog jelenni"

magyarul fogalmazni írva?

szósölfán 2011.07.17. 00:21:17

a "bejelölhetünk" maradt ki :)
köszönöm az észrevételt
süti beállítások módosítása