facebook_do_you.jpgAhogy láttátok folyamatosan újult meg a Facebook az utóbbi kb 1 hónapban szerettem volna megvárni amíg mindent bevezetnek, de úgy tűnik egy-két dologra várni kell köztük is a már sokat emlegetett TimeLine-ra. A legnagyobb hátránya az új fajta megosztás: aminek a lényeg az eddig infók alapján, hogy, ha 1 adott oldalon lenyomjuk a like, share vagy recommand gombot akkor egy speciális cookie segítségével és automatikusan megosztja amit olvasunk, de ez a  verzió még a fejlesztői módban kipróbálható - ami egyébként szerintem nagyon szép és látványos - sem működik, valószínűleg emiatt is csúszik a hivatalos Timeline (eredetileg október 1. volt utána október 14ről csiripeltek a madarak).

Igyekszem tömörön leírni, hogy mik az újdonságok, mire jók vagy miért nem:

- subscribe / feliratkozás: minden személyi profllhoz rendelte a FB, de mégis különleges szereppel bír ugyanis eldönthejük, hogy mit szeretnék: legyenek barátaink és feliratkozóink vagy csak az egyik csak a másik így tudjuk korlátozni, hogyan léphetnek kapcsolatba velünk a barátaink / feliratkozóink. valamint mi is dönthetünk, hogy akarjuk e az illető posztjait olvasni vagy sem, de mint barátot megtartjuk (twitterről másolva picit)

- amint már láttátok máshogy rendezi a posztokat is egy picit a FB: bejött a top story: ezek a legtöbb interkaciót kiváltott vagy általunk a legfonotsabban ítált psoztok amit a kis kék háromszöggel tehetünk meg

- jobb oldalon felül van a tricker ami folyamatosan mutatja ismerőseink és oldalaink legfrissebb posztjait, lájkjait, kommentjeit és megosztásait és, ha ezekre kattintunk rögtön lájkolhatunk, kommentelhetünk vagy megoszthatjuk az általuk közétett tartalmat

- meghatározhatjuk, hogy kiknek akarjuk megmutatni a posztjainkat: csoportokba rendezett ismerőseinknek vagy a csoportjainknak (az ismerősök / barátok csoportba rendezés nem új dolog eddig is volt, csak a Google + körök óta újra felfedezték)

ÉS most egy kicsit arról ami az Adminoknak érdekes lehet:

Itt is szerepet játszik a Timeline a Mashable.com-on van egy nagyon látványos grafika, hogy mit is lehet a kihozni a Timelineből és a rajta elhelyezhető sok képből érdekes kérdés persze, hogy így mi lesz a sorsa ebben az estben a Welcome page-knek és az app-oknak, de egyenlőre az sem biztos, hogy lesz az oldalaknál Timeline.

Ami még sokkal fontosabb:

1. Október 1-től minden olyan szervernek rendelkeznie kell SSL titkosítással amin keresztül app-okat szeretnénk futatni

2. Új mérőszámokat vezetettek be az insight-oknál:

- talking about this: egy speciális mérőszám ami azt mutatja, hogy a rajongóid közül hányan és milyen rendszeresen lépnek interakcióba az oldaladdal: kicsi néha még döcög a dolog, de nagyon hasznos, mivel pontosan meg tudjuk határozni, hogy kik is az igazi célcsoportunk

insigth_reach_talking_about_this.png

- reach: azaz kiket érsz el:facebook_reach_demog.png

és min vagy kin keresztül:facebook_reach_how_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr323310459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása