Rengeteg cikk, beszámoló kép, hang és video anyag látott napvilágot a tragédia óta. Mindenki a másikra mutogat és senki nem tudja, hogy mi történt... valószínűleg nem is fogjuk megtudni.

Ebben a cikkben azonban nem a tragédia kialakulásának felelőseit szeretném megkeresni, sem ezt a témát boncolgatni, van valami amiről azonban úgy érzem a WB után még is kell beszélni valami nagyon fontosról és ez a közösségi média kultúra, sajnos azt kell észre vennem, hogy nagyon kevesen tudják tudatosan használni a közösségi média platformokat és ezek közül is a Facebook-ot.

A WB-s tragédia volt számomra az utolsó csepp a pohárban, egyre több és több cikk, státusz frissítés, jegyzet és egyéb jelent meg, mindenki a maga igazát hajtotta és kereste a felelősöket elmegyek odáig, hogy vért akartak és bosszút és ezt a véleményüket a ki is fejtették, valamint megosztottak különböző részlet és sok esetben alaptalan, téves infót.

Mi lett ennek a vége?

Hogy egy követhetetlen sztori alakult ki amiből nagyon sok elemre a mai napig nincs (és tán soha nem is lesz) bizonyíték... hogyan is lehetett volna másképp?

Szerintem egyszerűen... mindig eszembe jut amit a szüleim valamikor régen tanítottak... gondolkozz mielőtt cselekszel, ha rávetítjük a közösségi médiára: gondolkozz mielőtt megosztasz. Jelen esetben pedig olvass, olvass és gondolkozz mielőtt megosztanál.

Lehetséges lett volna, hogy azok az emberek akik ott voltak a közösségi oldalkon egy helyre összegyűlnek és a rendőrséget bevonva megpróbálják összerakni a történteket? Talán igen, egy biztos az alig egy hete történtek reményeim szerint nem csak budapesti éjszakai életben hoz változást...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr122626610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása