Na igen elég paraszt dolognak gondolom megfertőzni mindenféle közösségi média eszközöket vírussal... anno az msn-nél is ki voltam erre, hogy ez mi a francért jó másoknak, eléggé fura perverzió, de mindegy, ha ő ettől boldog.

DE, a Facebook-on nem az első vírus terjed és nyílván nem az utolsó és nyilván lesz ilyen a a Twittere-n és máshol is, de ez pont olyan dolog amit józan paraszti ésszel meg lehet előzni:

1. nézd meg ki küld neked és mit:elég könnyen eldönthető, hogy a link amit küld valós vagy kamu-e, de már a küldő személye is érdekessé teheti, pláne amennyiben angolul érkezik kísérő szöveg a linkhez. A javaslatom, hogy ha gyanús üzenetet kapjunk kérdezzünk vissza mielőtt lekattintjuk.

2. Amikor azt lehet látni az üzenőfalon, hogy olyan funkciók jelennek meg (szintén angolul) amikről tudjuk, hogy nincsenek a FB-on pl.: hányan nézték meg a profilomat és ezekből egy időben sok megjelenik, mert sokan óvatlanul és kíváncsian "kipróbálják", NE kattintsunk rá.

3. Gyanakodjunk és nyomjunk elutasítást, amikor egy alkalmazás már túl sok mindenhez kér hozzáférést azaz pl.: barátaink / ismerőseink adataihoz, éjjel nappal az üzenő falunkhoz, üzenetet küldhet a barátainknak, ilyenkor nagy valószínűséggel egy vírus - vagy egy spam üzeneteket küldő alkalmazásba futottunk bele.

4. Illetve állítsuk be, hogy mit is engedünk meg az alkalmazásoknak, ez pont úgy kontrolálható, mint a barátok, ismerősök esetében a privacy settings alatt. 

+1. Mit tegyünk, ha óvatlanok voltunk és rossz helyre kattintottunk:

  1. töröljük az alkalmazást!!
  2. futtassunk le egy vírus irtót 
  3. törüljük és telepítsük újra a böngészőnket. Fontos, hogy mindent törüljünk, semmilyen adatot vagy anyagot ne hagyjon meg a böngésző törlés után se.
  4. futtassunk le ismét egy vírusirtót (tuti ami tuti alapon bajunk nem lesz belőle)
  5. ha még mindig vírusokat küldünk akkor sajnos valószínüleg az egész gépet újra kell telepíteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr802675778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása