A hvg.hu összegyűjtötte, hogy milyen hírességek és hogyan igyekeznek segíteni Japánnak:

“Szívszorító, ami Japánban történt:-( Segítsetek a japánoknak, küldjetek egy sms-t a REDCROSS szóval 90999-es számra, ez 10 dolláros adományt ér. Köszönöm.” - szól egy rövid bekezdés Paris Hilton virtuális életéből, amit március 11-én olvashatott milliós Twitteres rajongói bázisa. Ő állítólag egy millió dollárral járult hozzá a földrengés áldozatainak megsegítéséhez - írja a stern.de.

Fotó: MTI - Kovács Tamás


Lady Gaga ugyancsak Twitteren hirdeti az igét, ő viszont egy saját tervezésű gumikarkötőt kezdett el árusítani, melyet 5 dollárért lehet megrendelni weboldaláról. A We pray for Japan (azaz imádkozunk Japánért) feliratú fehér kiegészítőt második, japánokért küldött Twitter-jelentéseszerint viszik, mint a cukrot: 48 óra alatt állítólag negyed millió dollár gyűlt össze. A karkötő iránt valóban sokan érdeklődnek, de számos kritika is éri az online akciót. A hozzászólók azt sérelmezik, hogy bár a szalagért szívesen kifizetnek öt dollárt, a szálíltási költségekért felszámolt összeget is inkább jótékonykodásra fordítanák.

A japán felirat annyit jelent: Imádkozunk Japánért

Fotó: ladygaga.com


Charlie Sheen sajátos módon ajánlotta fel segítségét, épp egy egyszemélyes show-val turnézik az Egyesült Államokban, március 11-e után pedig úgy döntött: minden eladott jegyből egy dollár Japánnak ajánl fel. A weboldalán népszerűsíti Hollywood ügyeletes fekete báránya az előadását, a jegyek egyébként 45-80 dollárba kerülnek. A "rosszéletű" színészt nemrég barátja, Sean Penn fűzte meg, hogy terápiaként menjen el vele Haitira, hogy segítsen a tavalyi földrengés áldozatainak. Még nem váltotta be ígéretét a Két pasi meg egy kicsi kirúgott főszereplője, és a mostani egydolláros adomány sem túl meggyőző.  

Kate Perry minden nap figyelmezteti a rajongóit a 10 dolláros sms-számra, sőt a férjének, Russel Brandnek is üzent Twitteren: “Adományozz először 10 dollárt, aztán megkapsz és akkor lefekszem veled ezen a fantasztikusan jutányos áron” - írja viccelődve az énekesnő, akinek nemrég ért véget japán turnéja.

 

 A cikk további részeit ide kattintva vagy hvg.hu-n tudjátok elolvasni :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr182747150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása