Nos ez nem egy vidám poszt... leginkább azért, mert megint elterjedt egy vírusos alkalmazás a Facebook-on ami azt ígéri, hogy megmutatja, hogy kik nézik és hányszor a képeinket. Nos ez KAMU nem is kicsi... sőt már inkább böszmeség. Nos az alkalmazás nem csinál mást, mint az ismerőseiteket betageli egy fényképen. 

Ezek az alkalmazások a következő metodikával terjednek: egy ember engedélyez nem olvassal el, hogy mihez is kér hozzáférést az alkalmazás pl.: képeink, ismerőseink adatai, bármikor publikálhat az oldalra és tagelhet. Amikor elkezdik nézni az emberek, hogy pontosan ki, mivel és miért tagelik be őket fura nagyítós képeken, amikhez pár közös ismerőst kivéve semmi közük nincs, sokan beleesnek az első hibájába és már meg is van a láncreakció, ami kb megállíthatatlan amíg valaki fel nem jelenti az alkalmazást.

Amit javaslok: minidig pontosan nézzük meg, hogy mit is engedélyezünk a Facebook-on belül 1-1 alkalmazásnak és gondolkozzunk mielőtt kattintunk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr952818828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2011.04.11. 22:31:33

Ilyet nem lehet kérni, hogy legyenek figyelmesebbek..
Sok gyökér, birka ember..
A Facebook az új iwiw..

szósölfán 2011.04.11. 22:40:32

@mzd: hát azért ez messze nem igaz :) mmint az utolsó megjegyzésed

szerintem lehet, sőt kell is, sokan figyelmetlenek vagy egyszerre több dolgot csinálnak FB-ozás közben (pl. én is) szólni kell nekik és figyelmeztetni őket

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2011.04.11. 22:42:27

@szósölfán: Nem tudom.. rengetegen ész nélkül kattintgatnak..
Videót mutat a vírus, de közben 223213 alkalmazás felkérést elfogadnak, akinek ez nem tűnik fel..

PS:PRovocative pr ügynökség 2011.04.11. 23:11:01

Ajánlom figyelmedbe a facebook.com/biztonsag oldalt, ott rendszeresen figyelmeztetnek az ilyesmire...

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2011.04.11. 23:39:15

Ez ugyan így működik, és tényleg a sokadik ilyen átverős-agresszív módon terjeszkedő alkalmazás, de ez nem vírus. Kb. semmi köze nincs hozzá. Még csak nem is rendes click jacking (amik pl. eléggé terjedtek mostanában a magyar szegletben).

szósölfán 2011.04.11. 23:45:16

@PS:PRovocative pr ügynökség: köszönöm :) azonban azt gondolom, hogy a többséget kell figyelmeztetni minden ilyenre :)
@atleta.hu: a vírust azért használtam, mert az emberek könnyen megértik, hogy miről van szó, mintha egy számukra új és ismeretlen fogalmat vezetnék be, és azt gondolom hogy de igen hiszen működési mechanizmusában hasonlít a számítőgépes vírushoz

Honda RC 51 2011.04.12. 04:58:47

szép uj magyar szo: betageli
süti beállítások módosítása