Megváltozott a lájk gomb funkciója a Facebookon. Még nem tudják, pontosan milyen lesz a lájkolás általi tartalommegosztás.

lájk

 

Talán van, akinek már feltűnt, hogy a ’Like’ gomb szerepe megnőtt a Facebookon. Néhány napja, amikor eg

y oldalon megnyomjátok a lájkot, akkor az üzenőfalatokon egy a korábbinál jóval bővebb bejegyzés jelenik meg a tevékenykedésedről. Igazából már úgy működik a lájk mint a megosztás, vagyis a ’Share’ gomb. Tehát, ahogy a képen is látható, amikor kifejezed a tetszésed egy oldal tartalma iránt, akkor a faladon képpel, címmel, hivatkozással megjelenik, hogy mit lájkoltál.

Lényegében megosztod a tartalamat, így sokkal nagyobb eséllyel veszik azt észre az ismerőseid is, és nézik meg ők is a tartalmat. Sőt lehetőségük van azt lájkolni, kommentelni vagy megosztani a saját falukon. Ugyanis ez csak külső hivatkozásokra vonatkozik, tehát a Facebookon belüli lájkolás nem változott a korábbiakhoz képest. Ez a megoldás egyelőre teszt állapotban van, a fejlesztők még nem tudják, milyen lesz a végleges verziója.

Szerintem nem rossz gondolta, hiszen a "like" vagy ugye itthon a "lájk" és a "lájkolni" a hétköznapi nyelv része lett és még azok is tudják, hogy mit jelent akik nem használják a Facebook-ot.

Forrás: SocialTimes

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr12698334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása