Mint arról már bizonyára többen hallottatok, ma reggel 8,8-es erősségű földrengés rázta meg Japánt aminek az egyik eredménye egy körülbelül 10 méter magas szökő ár lett.

A hír pillanatok alatt ami elöntötte a Twitter-t, majd félórával a tragédia után megszűnt az ország telefon hálózata és a Tokióból érkező csiripek száma elérte a Tweet-o-Meter szerint a percenkénti 1200-at (hihetetlen szám :-O)  

A Facebook userek sem ülnek tétlenül a tragédiát nézve, létrejött a JapanEarthquake ahová fotókat, videókat és bejegyzéseket várnak a felhasználóktól, túlélőktől és természetesen a rokonaikat, barátaikat keresőktől.

A kereső óriás Google pillanatok alatt létrehozott egy aloldalt a Japan Person Finder-t, ahová két kategóriába lehet feltölteni infókat: azok, akik rokonaikat, barátaikat, szeretteiket keresik, a nevet és az azonosításra szolgáló információt töltik fel, egy másik oldalra pedig azok bejegyzéseit várják, akiknek információjuk van a helyszínen tartózkodó emberekről, vagy csak segítséget szeretnének nyújtani.

Már most felhívják arra is  a figyelmet, hogy nagyon sok olyan kamu oldal jött létre, ahol adományokat gyűjtenek, de semmilyen hivatalos szervezet nem áll mögöttük, így ha segíteni szeretnétek és adományt küldnétek, csak óvatosan.

Remélem ezek a lehetőségek segítséget tudnak nyújtani a bajba jutottaknak, hogy megtalálják szeretteiket. Azt gondolom a közösségi média platformok ismét megmutatták, hogy milyen erő rejlik bennük és, hogy bajban is hasznosak lehetnek. 

Forrás: SocialTimes.hu, fn24.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szosolmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr172730721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása