A Google bevezett az új közösségi szolgáltatását a Youtube-on Youtube for Schools néven. A cél egyszerű egy olyan bárhonnan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó rendszer létrehozása, amit a tanárok és diákok egyaránt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen osszon meg és hasznosítson anyagokat. Mindezt persze biztonságosan? Nos erre válasz Youtube for Schools. Nézzétek meg a promóciós videót, ahol még 1 pár okot mutatnak, hogy miért jó, ha a diákok videos segédanyagokkal tanulnak.

szósölfán 2011.12.15. 13:51

Itt a Timeline

Most már hivatalosan is itt a Timeline!! A linken tudjátok aktiválni illetve itt látjátok, hogy a barátaitok közül ki használja. Aki developer verziót használ az törölje és onnantól neki is a hivatalos fog látszódni.

Arról még nincs hír, hogy az oldalak esetében fogják és, hogy mikor bevezetni a Timeline-t.

Ritkán emelek ki oldalakat, de azt gondolom, hogy:

13,515
like this
37,478

talking about this

Ezek szép számok és hogy melyik oldal is érte ezt el? Kattints ide és meg tudod :P 

facebook_do_you.jpgAhogy láttátok folyamatosan újult meg a Facebook az utóbbi kb 1 hónapban szerettem volna megvárni amíg mindent bevezetnek, de úgy tűnik egy-két dologra várni kell köztük is a már sokat emlegetett TimeLine-ra. A legnagyobb hátránya az új fajta megosztás: aminek a lényeg az eddig infók alapján, hogy, ha 1 adott oldalon lenyomjuk a like, share vagy recommand gombot akkor egy speciális cookie segítségével és automatikusan megosztja amit olvasunk, de ez a  verzió még a fejlesztői módban kipróbálható - ami egyébként szerintem nagyon szép és látványos - sem működik, valószínűleg emiatt is csúszik a hivatalos Timeline (eredetileg október 1. volt utána október 14ről csiripeltek a madarak).

Igyekszem tömörön leírni, hogy mik az újdonságok, mire jók vagy miért nem:

- subscribe / feliratkozás: minden személyi profllhoz rendelte a FB, de mégis különleges szereppel bír ugyanis eldönthejük, hogy mit szeretnék: legyenek barátaink és feliratkozóink vagy csak az egyik csak a másik így tudjuk korlátozni, hogyan léphetnek kapcsolatba velünk a barátaink / feliratkozóink. valamint mi is dönthetünk, hogy akarjuk e az illető posztjait olvasni vagy sem, de mint barátot megtartjuk (twitterről másolva picit)

- amint már láttátok máshogy rendezi a posztokat is egy picit a FB: bejött a top story: ezek a legtöbb interkaciót kiváltott vagy általunk a legfonotsabban ítált psoztok amit a kis kék háromszöggel tehetünk meg

- jobb oldalon felül van a tricker ami folyamatosan mutatja ismerőseink és oldalaink legfrissebb posztjait, lájkjait, kommentjeit és megosztásait és, ha ezekre kattintunk rögtön lájkolhatunk, kommentelhetünk vagy megoszthatjuk az általuk közétett tartalmat

- meghatározhatjuk, hogy kiknek akarjuk megmutatni a posztjainkat: csoportokba rendezett ismerőseinknek vagy a csoportjainknak (az ismerősök / barátok csoportba rendezés nem új dolog eddig is volt, csak a Google + körök óta újra felfedezték)

ÉS most egy kicsit arról ami az Adminoknak érdekes lehet:

Itt is szerepet játszik a Timeline a Mashable.com-on van egy nagyon látványos grafika, hogy mit is lehet a kihozni a Timelineből és a rajta elhelyezhető sok képből érdekes kérdés persze, hogy így mi lesz a sorsa ebben az estben a Welcome page-knek és az app-oknak, de egyenlőre az sem biztos, hogy lesz az oldalaknál Timeline.

Ami még sokkal fontosabb:

1. Október 1-től minden olyan szervernek rendelkeznie kell SSL titkosítással amin keresztül app-okat szeretnénk futatni

2. Új mérőszámokat vezetettek be az insight-oknál:

- talking about this: egy speciális mérőszám ami azt mutatja, hogy a rajongóid közül hányan és milyen rendszeresen lépnek interakcióba az oldaladdal: kicsi néha még döcög a dolog, de nagyon hasznos, mivel pontosan meg tudjuk határozni, hogy kik is az igazi célcsoportunk

insigth_reach_talking_about_this.png

- reach: azaz kiket érsz el:facebook_reach_demog.png

és min vagy kin keresztül:facebook_reach_how_1.png

Sziasztok, 3 gyorsan észrevehető újítást vezetett be a Facebook:
1. fejléc: rögzítették: azaz szépen követi lefelé az oldalt miközben görgetünk

2. kicsit elcsúszott a képek alatt lájk és a comment gomb

3. oldalt a ticker: barátaink lájkolásait, megosztásait gyűjti össze kb mintha egy RSS-et olvasnánk, hogy jó-e és, hogy van-e értelme... hááááááát...

 

 

Gondolom már Ti is hallottatok arról, hogy az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Európában is a legtöbb országban már van lehetőség arra, hogy városok szerint célozzuk a hirdetéseinket, ezen fejlesztett most a FB:

1. ami számunkra talán a legfontosabb szempont: már itthon is elérhet a városok szerinti célzás is, de a megoldás kicsit szokatlan, mert az eddigiekkel ellentétben ez a lehetőség nem az országnév alatt jelenik, meg, hanem az érdeklődési köröknél:

2. Amerikában ezt még jobban szűkítették és már van lehetőség arra is, hogy irányítószám szerint szűrjünk, hogy ennek pontosan mi is a jelentősége? Egyszerű ad lehetőséget a kis helyi vállalkozásoknak a FB, hogy pontosan azokat a vásárlókat érjék el akiket szeretnének, hiszen egy nagy városban számít, hogy pl.: az én kis hentesboltomba azok jöjjenek akik a környéken x utcányi távolságban lakik, hiszen aki ennél messzebb él annak hiába hirdetek, mert a környékén nagy valószínűséggel lesz konkurencia és nagyon nagy lenne a vakszórás, de így sokkal pontosabban célozhatunk.

3. Illetve van még egy dolog amiről érdemes beszélni, ha már a hirdetési rendszer fejlesztésről van szó, az érdeklődési köröket is fejlesztették, hatékonyabnak és használhatóbbnak tűnik elsőre :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Facebook mára a legnagyobb közösségi weboldallá nőtte ki magát, felhasználóinak száma 700 millió fölé emelkedett, így az online marketingben is egyre nagyobb szerepet kap a közösségi portálon való jelenlét.

Ez alapvetően két dologból áll össze:

1. Facebook Rajongói üzleti oldal

A Facebook rajongói üzleti oldal az egyik leghatékonyabb és leginkább költségkímélő módja az online hirdetésnek. Könnyedén és gyorsan elérhetjük ügyfeleinket, partnereinket, segíti a napi szintű kapcsolattartást, illetve a vállalkozás felé mutatkozó érdeklődés fenntartását.

2. Facebook Ads hirdetések

A Facebook hirdetés egy PPC (pay per click) alapú hirdetési rendszer, mely részben hasonlít a Google AdWords-höz. Segítségével hirdetésünk megjelenhet a közösségi portálon, ezzel népszerűsítve vállalkozásunk termékét, szolgáltatását.

Facebook Vs IWIW
Miért jobb a Facebook hirdetés? Miért nem az iWiW?

Az iwiwen Etarget rendszeren keresztül lehet olcsóbban hirdetni de nem ad megfelelő statisztikát a kampányról.

Az Iwiw-en nem lehet csak nagyon drágán hirdetni és kevés a megtérülési esélye.

Pozitivum az iwiwre csak az hogy ott még sok a vidéki felhasználó.A Facebook inkább Budapestiekkel van tele.

A Facebook-on jelenlévő felhasználók értékes célközönséget képeznek vállalkozásunk számára. A felhasználók átlagosan napi 50 percet töltenek a közösségi portálon, és ami a legfontosabb: más közösségi portálokhoz képest meglehetősen aktívak.

A felhasználók magas szintű aktivitása az, ami miatt egy Facebook kampány ilyen sikeres lehet.
A Facebook hirdetés működése:
PPC (pay per click), avagy ne fizessen feleslegesen hirdetéséért

A Facebookon való hirdetés a célközönség pontos könnyű elérése miatt fontos, de a költséghatékony futtatás miatt is, vagy a megjelenésekért image kampány esetén, és a tényleges kattintások után kell fizetni. Jelenlegi árak kattintásonként: 40-70 Ft közöt mozognak

Pontos célzás nagy elöny

A Facebook hirdetés egyik előnye a Google AdWords-el szemben az, hogy jóval pontosabb célzást lehet megadni, hiszen itt minden felhasználónak meg kell adnia bizonyos adatokat. Ennek köszönhetően hirdetésünket be lehet állítani úgy, hogy csak bizonyos feltételekkel rendelkező felhasználóknak jelenjen meg, ezzel is csökkentve a hirdetésre szánt összeget.
Célozni lehet:nemre, korosztályra, hamarosan lesz városi célzás, érdeklődési körre, kapcsolat, születésnap, tanulmányok, munkahelyek…

Facebook Ads Hátrányok
- egy féle hirdetés szöveg és foto(csak fekvö lehet), nincs banneres hirdetés
- Nem minden szolgálatásra vagy termék reklámozására megfelelö felület mivel a fb.re szórakozni járnak a felhasználók.
Soha nem fogja tudni azt a hatékonyhások hozni mint a Google mivel teljesen más a fukciója

Azt javaslom a Facebookot használjátok a következökre: IMAGE építésre, játékokra, Lojalitás növelésre, ismertség növelésre és bizonyos területeken eladásra is!

Forrás: Szinte Lóránd 

A Discovery Chanel nem rég indította el a Tyson új viadala című műsorát amivel azt szeretnék bemutatni, hogy: a kemény és balhés - vagy annak hitt -  embereknek is van érzékeny oldala. 

Viszont ami miatt érdekes számomra is a műsor (azt leszámítva, hogy tényleg érdekes és nézzétek, ha tudjátok), hogy:

Erra a koncepcióra építettek egy Facebook nyeremény játékot is: olyan  képeket várt a csatorna, amin az látszódik, hogy a kemény külső érzákeny belsőt takar. 

A számok tükrében:
A játék június 28-án indult és 3 hétig tartott.
Ez idő alatt 62 képet töltöttek fel a játékosok, melyekre összesen 1713 lájk érkezett.
Hirdetésekkel együtt indult a játék, amik 
4545 új tagot gyűjtöttek a profilra, ami 300%-os növekedés volt egy viszonylag új profilnál.

Discovery Channel a Facebookon: https://www.facebook.com/DiscoveryHU
Nyereményjáték: http://apps.facebook.com/photo-competition/154/

Ez az alkalmazás nem volt érhető el https-en keresztül, de tisztában vagyunk ennek fontosságával. Igyekszünk, hogy lehetőleg a következő alkalmazás már teljes biztonságban használható legyen.

 

az intelligens vásárló

Klikk a nagyobb képért.

Forrás: socialmediagraphics.posterous.com

szósölfán 2011.07.11. 19:08

Twitter Ads

Ki találkozott már egy kicsi sárga dobozzal benne a promoted felirattal twittek, trendek vagy a accountok mellett? Én egészen kb másfél héttel ezelőttig nem, akkor is véletlenül, mert épp egy prezit szerkesztettem és, hogy jobb képernyő képet készíthessek kinagyítottam:) a kép másik érdekes része a kis kék pipa ami az ellenőrzött felhasználót jelenti ilyet sztárok illetve brandek kaphatnak és egyszerűen annyit jelent, hogy ez a hivatalos accountjuk: ehhez persze ezt bizonyítaniuk is kell a Twitternek.

Twitter reklámokAlapvetően itt is kattintás alapú kampányokról van szó aminek a kezelő felületét itt érhetitek el. Egy ilyen kezelő felületen tudjátok beállítani, hogy a 3 típus: tweet, trend vagy account közül melyikre szeretnénk és milyen feltételekkel kampányt indítani.

 

 

 

Sajnos arról, hogy mennyire hatékony nincs infóm, mert még nem teszteltem ugyan vannak fent példa kampányok, de nincs hozzájuk statisztika...

Azonban azt gondolom, hogy jó, hogy van reklámozási lehetőség, de lehetne feltűnőbb is jelölés, hogy egy reklámmal van dolgunk.

Keveset írtam eddig a Twitter-ről, ennek  a fő oka, hogy keveset és ritkán használtam és úgy gondoltam, hogy amíg ki nem próbálom addig "ne szólj szám..."

A FB-nál már említettem, hogy és itt újra megteszem a közösségi médiában történő kommunikáció valójában PR és nagyon fontos, hogy ezt mindig minden körülmények között tudjuk és eszerint cselekedjünk!

Nos röviden mi is a Twitter?

1. micro blog

2. 140 karakter: 8a kliensek mint pl.: a yamm.hu többet engednek) jó tanulási megoldás: fogalmazz tömören és lényegre törően, hagyd el a bullshitet arra senki sem kíváncsi!

Mi a különbség a Twitter és a FB között? Itt Berényi Konrád a Social Times konferenciáján elhangzott előadásából idéznék: "A Facebookon azokat követjük akik az osztálytársaink voltak, a Twitteren azokat akiket szerettük volna, ha az osztálytársaink lennének"

Hogy miben is rejlik ennek a micorblognak (ami sajnos még mindig startup kategória) a zsenialitása? Az egyszerűségből valamint a "@" "#" jelek megfelelő használatából.

A "@" - azaz "mentions", ennek a lényege, hogy az üzeneteinkben bejelölhetünk olyan twitterezőket akiket követünk, így amit írtunk az ő hírfolyamukban is meg fog jelenni, ezt szokás tagelésnek nevezni (kísértetiesen emlékezetet a FB megoldására nem? de ez alapvetően a kis kék madarasok ötlete)

 

Itt említem meg a retweetet: ami nem más, mint a mi tweetünk tovább küldése más felhasználó(k) által, ebben az esetben megjelenik a retweetelő hírfolyamában is az üzenetünk. (a szifon Szifon Blog utáni rész az érdekes és a bal felső sarokban lévő zöld jel)

 

A fentebbi képen Váraljay Gabriel posztjában látható a fentebb említett "#" azaz a hastag használata, gyakorlatilag ezzel a jellel egyes szavakból "kereső kifejezéseket" alkothatunk azaz, ha valaki rákattint egy ilyen szóra akkor minden olyan tweetet kilistáz neki a rendszer amiben szerepel az adott "#" megjelölt kifejezés. Ez még csak ékezet nélküli betűkkel működik.

Van még egy lehetőség a Twitter-en belül ez pedig a személyes üzenetek küldése, ez kb olyan mint az sms 140 karakterben írhatunk bárkinek akit követünk, praktikus megoldás.

Hát első körben ennyi :) fogok még írni arról is, hogy szerintem, hogyan lehet kampány célokra felhasználni a Twitter-t :)

 

 

 

 

 

Június 8-án az U26-ban újra Social Piknik :) a részletekért és regisztrációért kattints ide.

Találkozzunk kéthavonta, hogy az igazán menő social media megoldásokat ne csak figyeljük, hanem csináljuk is! Frontendesek, grafikusok, SM menedzserek, kreatívok GYERTEK, ismerjétek meg egymást!

 

Az Intel egy nem mindennapi Facebookra épülő ötlettel reklámozza az új i5 névre hallgató processzorát.

A Museum of Me web oldalra kattintva egy alkalmazás segítségével bizonyos adatokat le kér a honlap, ahhoz, hogy egy különleges múzeumot állíthasson össze rólatok: a profil képeteket, azok a barátaitok akikkel a legtöbbet beszélgettek, a legtöbbet lájkolt fotóitok, a a leggyakrabban használt szavaitok stb-ket rendezi úgy, mintha egy kiállításon lennénk, mindezt nagyon szépen megoldott grafikai környezetben.

Próbáljátok ki megéri ;)

Ti találkoztatok már "komment nézet" opcióval a saját / barátaitok fotó albmait nézegetve a FB-on? Én ma láttam először. A gomb lényege egyszerű, minden az albumban lévő képet berendezi függőlegesen és mellettük megjelennek a kommentek, azaz nem kell a képeket egyenként végig böngészni, hogy lássuk ki és mit írt:)

 

...a Socialbakers jóvoltából :)

Érdekesség:

 1. 2 millió helyet vizsgáltak világszerte hová 10-nél többen csekkoltak be
 2. 1,1 helyet vizsgáltak az USA-ban hová 10-nél többen csekkoltak be
 3. 1,8 millió chekin / nap összesen azokon a helyeken amiket megvizsgáltak

 

Top lista:

 1. USA kb. 750 000 csekin / nap
 2. UK kb. 80 – 100 000 csekin / nap
 3. Németország kb. 40 000 csekin / nap
 4. Svédország kb. 30 000 csekin / nap
 5. Olaszország kb. 15 000 csekin / nap

 

És itt van egy részletes magyar statisztika a legnépszerűbb helyeinkről :)

Forrás: Socialbakers

A teljes listát itt találjátok

 

Izgalmas infografika :-) (katt a képre, hogy nagyban lásd)

Facebook tények és tévhitek

Forrás: infographics.blog.hu

Azt hiszem ez a kis videó magért beszél és egy nagyon jó bizonyítéka annak, hogy az integrált kampányoké a jövő, használjuk ki az eszköztárainkat és kössük őket össze ahol lehet, hiszen a vevő minél több forrásból értesül annál jobb a bevésődés :)

 

szósölfán 2011.05.17. 15:40

Újabb SPAM

Sajnálatos, hír de vírusként most ez a kis gyöngyszem terjed a Facebook-on vírusként:

(elég zavaró, hogy egyre több olyan fejelsztő van aki, a felhasználók jó hiszeműségét kihasználja...)

Ha ezt látod az üzenőfalon, ne kattints a bekapcsolásra, mert Te is fertőzött leszel!!

Amit még érdemes tudni: nem lesz  a FB-on NEM tetszik gomb, mert ellenkezik az policyvel.

1. A megoldás: ha megkaptad a vírust:

a. adatvédelmi beállítások a lap alján: alkalmazások, játékok, honlapokra itt érdemes beállítni, hogy az alkalmazások amiket az ismerőseid használnak Rólad milyne infókat láthatnak :)

b. használt alkalmazások beállításaira,

c. keresd meg a spamelő is "disznót" a listában. A neve mellett a sor végén van egy kis x jel klikk rá

d. és töröld :)

 

alkalmazás törlése

 

2. A megoldás: ha unod, hogy ilyeneket kapsz és tele van vele az üzenőfalad: a beállításoknál szedd ki, hogy az ismerőseid írhatnak az üzenőfalra itt:

üzenőfal beállítások

 

Mint azt már sokan tapasztaltátok vagy olvastátok megújult a FB hirdetési rendszere. Az egyik újdonság az Hirdetési Könyvtárat (Creative Library), amely segítségével megtekinthetőek és könnyedén kezelhetőek a felhasználó által létrehozott Facebook hirdetések és a szponzorált hírek. Mindez egy központi helyen, a Hirdetés Kezelőben (Ads Manager). Ami egy roppant kényelmes és felhazsnáló barát újítás az igény szerintem már rég meg volt rá :) és jó látni, hogy a fiúk ennyire pörögnek.

Creativ Libary

Ez az új funckió a korábbinál hatékonyabban segít új hirdetéseket és szponzorált híreket alkotni, illetve újrahasznosíthatóvá tenni őket a kampányokban.

A Hirdetés Könyvtárral:

 • egy központi helyen láthatod az összes hirdetésed
 • megnézheted, hogyan fog kinézni a profil oldalon
 • felhasználhatod a már meglévő hirdetéseket újak létrehozásához, olyanoknál is, amelyeket más felhasználónak készítettél
 • feltölthetsz hirdetést mielőtt elkészíted a kampányt

A hirdetés tervezete tartalmazza a rendeltetési helyet, a hirdetés típusát, a szövegtörzset, a címet és a képet.

Szponzorált hír esetében pedig tartalmazza a rendeltetési helyet, és a szponzorált hír típusát. Azonban nem tartalmazza a célzást, az ajánlatokat és a kampány beállításait.

A Hirdetési Könyvtárhoz (Creative Library) való hozzáféréshez kattints a Hirdetés Kezelésen (Ads Manager) belül a Hirdetési Könyvtár fülre, vagy a 'Válassz meglévő hirdetést' (Select an existing creative) opcióra a Hirdetés Létrehozása (Ads Create) oldal tetején.

forrás: Facebook

Új Facebook hirdetési rendszer


Ma jelentették be, hogy a Facebook hírdetések kezelőfelülete teljesen megújul. A változások az új funkciók bevezetése miatt voltak szükségesek:

 • Sokkal jobb grafikonok mutatják a hírdetések teljesítményét
 • Real-time statisztikai adatok segítik a hytékonyság-növelést
 • A hírdetések tartalmát sokkal kényelmesebben lehet majd változtatni menet közben

A Facebook igérete szerint az új rendszer sokkal pontosabb mérési lehetőségeket biztosít, ezáltal a jövőben a hírdetők sokkal sikeresebb kampányokat tudnak majd készíteni.

Az új felület fokozatosan kerül bevezetésre, de május 25-én már mindenkit az új látvány fog köszönteni.

Forrás: Facebook Ads, Social Times

 

 

Forrás: infographics.blog.hu

Átalakul a Magyar Reklámszövetség Gerilla- és Vírusmarketing Tagozata,  HOT Marketing Club (továbbiakban HMC) néven egy szakmai tudásmegosztást prosperáló Facebook csoport és egy offline meetup-sorozat indult el a napokban. 

"A Gerilla- és Vírusmarketing Tagozat 2008 elején olyan gondolatisággal jött létre, hogy az akkor friss és innovatív alternatív reklámozási eszközöknek szolgáljon egyfajta munkacsoportként. Ezt az elképezlést szeretnénk frissíteni napjaink trendjei szerint úgy, hogy kihasználjuk a kommunikációstechnológiai lehetőségeket, egyfajta web2-es tudásmegosztást hoznánk létre, mindezt összekötve a szaporódó meetup-világgal. Mélyen hiszek Paul Arden gondolatában, miszerint 'somehow the more you give away the more comes back to you' -, szeretném, ha ez ebben az esetben is így lenne, és egy egymásnak egyre többet adó szakmai közösség születne meg"- fogalmazott Kaizer Gábor, a Tagozat alapítója, a ReVISION alternatív kommunikációs ügynökség vezetője.

Facebook csoport:

HMC facebook groupjához bárki csatlakozhat, annyi megkötés van csupán, hogy havonta minden tagnak egy értékes szakmai anyagot meg kell osztania a közösséggel, ez lehet akár releváns hír, kampány esettanulmány, kutatási publikáció, könyvajánló etc.

"Hello! Mi vagyunk a HMC. Egy olyan szakmai közösség, melynek tagjai megvesznek a reklám & a kommunikációs ipar friss, forró, ropogós dolgaiért. Ez pedig a tudásmegosztó szuper facebook group-unk. Posztolhatsz bármit, amit újnak, innovatívnak, coolnak vagy épp kellően szósölnek érzel. Esettanulmányok, hírek, kampányok, előadások videói / slide-jai, kutatási eredmények, instant tudásmorzsák etc. kerülnek a falunkra. Ha pedig egy posztot hasznosnak érzel, akkor dobj neki egy lájkot. A group-hoz történő csatlakozásoddal elfogadod a közösségünk szabályzatát, ami az alábbi pontokat tartalmazza: 1. Minden tagtól elvárjuk, hogy havonta egy értékes anyagot posztoljon a page-re. Hiszünk az értékes szakmai beszélgetésekben és a Paul Ardentől származó gondolatban is, miszerint "somehow the more you give away, the more comes back to you". 2. A klub az értékes szakmai diskurzusok mellett tör lándzsát. Az anyázás, ill. más tag(ok) megbántása, piaci szereplők üzleti érdekének megsértése kizárást vonhat maga után. 3. Ez egy tudásmegosztást prosperáló, és nem egy ügynökségi selfpromotion platform. Spam-nek minősülhet és így törlésre kerülhet, ha saját, vagy a munkahelyedhez kapcsolódó hírt vagy kampányt posztolsz. a második spam már szintén kizárást vonhat maga után. 4. A groupunk titkos, vagyis csak tagok láthatják a tartalmait. 5. A HMC a Magyar Reklámszövetség tagozata. Offlájniában is szoktunk találkozni, ahol (ha mindenki úgy akarja), akkor többek között megütköznek majd azok is, akik a legtöbb like-ot kapták. Bővebb infó erről és minden másról: www.hmc.hu Kontakt: Kaizer Gábor / gaben@visioned.co.hu"

Meetup sorozat:

A facebook grouppal párhuzamosan egy találkozó-sorozat is elindul, látva azt, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak az ún. meetup 'félformális' szakmai találkozók (New Technology Meetup, PechaKucha Night, Design Meetup, Mobilpiknik, Socialpiknik etc.), de nincs egy olyan platform sem jelenleg Budapesten, ami átfogóbb lenne és kifejezetten marketingkommunikációs fókusszal bírna például a nagyon gyakori technológiai helyett.  

Az első ilyen offline találkozó a Reklámhéten lesz, a keddi napon 19.00-tól a Grund nevű szórakozóhelyen. Az első HMC meetup vendégei között a Young&Rubicam-nél globális reklámügynökségi karriert is befutott, jelenleg a Secret Sauce Partners tech-startup céget vezető Orbán Pétert és a Kitchen Budapest kiemelkedő szakemberét, Korsós Milánt köszönthetjük majd. Az idei évben olyan tematikus esteket terveznek még a szervezők többek között, mint a gerillamarketing és a szóbeszéd szerepe a brandingben, a digitális videó piac, vagy a hálózatelmélet és matematika.

Forrás: sajtóközlemény, SocialTimes

Ma jelentették be, hogy ismét újít a Facebook ezt pedig a Send gomb, a működése nagyon egyszerű: míg a lájk gombbal megoszthatjuk minden ismerősünkkel az általunk érdekesnek ítélt tartalmat addig  a Send gombbal üzenetben tudjuk elküldeni a kiválasztott ismerősünk vagy akár többnek "mert néha privát":) Amit ez a gomb kiválthat az a régóta ismert és használt küldés emailben gomb. Kíváncsi vagyok itthon mikor kezdik el használni a weboldalak :) 

Forrás: Mashable.com, Facebook Developers Blog

Új szolgáltatást vezetett be ma a T-Mobile: a Bobsled névre hallgató internetes telefonbeszélgetés bárhol és bárki számár elérhető a közösségi oldalon belül. Ezzel a húzással gyakorlatilag integráltak egy Skype-ot a chat funkció mellé. 

Mac és Windows alatt működik én jelenleg a Google Chorem alapú RockMelt böngészővel próbáltam ki és működött minden gond nélkül, az Indexesek tesztelték Linux alatt is, nekik nem működött, ennek az oka elsősorban (szerintem), hogy még relatív kevesen használnak Linuy rendszert így még erre kicsit várni kell.

Kíváncsian várom, hogy lesz e Bobsled-ből akkor siker story, mint a 2003-ban rajtolt Skype-ból, elég komoly eséllyel indul az alkalmazás, remélem hamarosan már telefonon keresztül 3g és / vagy wifi kapcsolattal is lehet majd használni.:)

A cím ijesztőbb, mint amit takar: a Facebook mostansg erősen fejleszti a rajongói oldalakat az adminok azaz a MI:) nagy örömére, egyre több infót nyerhetünk ki a statisztikából, kaptunk admin nézetet aminek köszönhetően könnyedén tudunk az oldalunk nevében kommunikálni. 

Facebook figyelmeztetések az adminiknak

Most pedig itt egy újítás az előbb említett speciális nézetnél már láthattuk, hogy kapunk figyelmeztetéseket: hány új rajongónk lett, milyen aktivitások történtek az oldalunkon,ez a funkció most már elérhető akkor is, ha a saját profilunkat használjuk a jobb oldali menü részben megjelent ugyanis a "figyelmeztetések" fül amiben nyomon tudjuk követni napokra lebontva, hogy mi történt az oldallal (akár jelentések készítésénél is felhasználható).  Bizonyára a felület amin ezek láthatóak mindenki számára ismerős lesz, hiszen a saját adatlapunkhoz tartozó figyelmeztetések aloldal ugyanígy néz ki. 

 

Egy nagyon prakitus új funkicót adott hozzá a FB az oldalakhoz, ami könnyíti a munkát. Ugyanakkor egy újabb lépést tett afelé, hogy közelebb hozzá egymáshoz a felhasználói profilokat és az oldal profilokat, kíváncsi vagyok, hogy az mikor kapnak az oldalak is üzenet küldési lehetőséget.

Persze ebben azért bőven lenne buktató is, hiszen nagyon sokan eladnák, mint hírlevelet vagy spamelnének, ugyanakkor praktikus lenne, ha nem csak a főoldalon és az eseményeken keresztül kommunikálhatnánk a rajongókkal és adott esetben ki tudnánk küldeni targetált üzeneteket.

süti beállítások módosítása